De Kinderpraktijk

de kinderpraktijk
De Kinderpraktijk heeft een unieke combinatie van verschillende kindertherapeuten waarbij we spelenderwijs bouwen aan zintuigen, motoriek, taal en spraak.Onze praktijk heeft zowel kinderfysiotherapie, – ergotherapie als (preverbale ) -logopedie onder een dak en werkt nauw samen met andere disciplines om een kind zo breed mogelijk te kunnen bekijken/ in kaart te brengen.
De logopedist en de kinderfysiotherapeut/ ergotherapeut proberen de aard en de oorzaak van de problemen uit te zoeken door een kind uitgebreid te observeren en te testen.
Met deze gegevens en de informatie van ouders, school en eventuele andere disciplines verkrijgen we een zo compleet mogelijk beeld van de problematiek van het kind. Na het onderzoek volgt een oudergesprek en stellen we, indien nodig, een behandelplan op.

Omdat (senso)motorische en logopedische problemen vaak samen gaan is bij ons een gecombineerde behandeling mogelijk. Onze jarenlange ervaring leert dat kinderen vaak meer en sneller profijt hebben van gecombineerde behandelingen bv volgens de methode Tan-Soderbergh.
Deze behandelingen bieden wij zowel aan in Ruinerwold als in Meppel.

Email: info@de-kinderpraktijk.nl

www.de-kinderpraktijk.nl